Workswell Medicas®

Чрез своя партньор Аеро Вижън ЕООД, който е официален вносител на продуктите на Workswell за България, Техно Одит Експерт може да достави за своите клиенти и камерите Medicas, които са специално оптимизирани за контрол на достъпа в сгради от заболели хора, посредством следене на телесната температура.

Workswell Medicas® е най- новата камера от Workswell. Във връзка с повишаване на температурата на повърхността на кожата, термо камерата може да се използва за откриване на практически всички видове вируси (стандартен грип или например wuhan вирус, сарс) или бактериални заболявания (обичайна ангина, но също така и EBOLA) при хора (свински грип , SARS, коронавирус, H5N1, птичи грип и др.).

Термо камерата може да записва температурни промени от 30 mK (0,03 ° C). Определянето на температурната промяна в случай на болен човек (в сравнение с референтен източник на черно тяло) от 0,3 ° C е изключително лесно, дори като се имат предвид всички възможни неточности. За автоматично откриване може да се използва функцията ISOTHERM, която е настроена с аларма за конкретна температура.

Термo камерата MEDICAS позволява да се измерва температурата на човешката кожа и следователно е ефективна, когато телесната температура се повиши, например поради вирусна инфекция. Средната телесна температура на повърхността на кожата на здрав човек е в границите приблизително от 35,8 °C до 37 °C.

Ако температурата на човека (измерена на повърхността) надвишава 37 °C, това може да е прегряване на тялото или защитна реакция на имунната система към инфекцията на организма (тук повърхностната температура може да се повиши до 4 °C, т.е. т.е. до 41 °С).

Точност: ± 0,3 ° C (температурна точност според референтното черно тяло).